El Ca La Guidó demana canviar la gespa, que compleix ja els 17 anys

SEGONA CATALANA
Per Ot Manresa el 28/02/2023
El Ca La Guidó demana canviar la gespa, que compleix ja els 17 anys
Fotògraf: Arxiu
A punt de complir la majoria d’edat, la gespa del Municipal Pedro Alía necessita un canvi urgent
Al barri de Ca La Guidó (Blanes), el futbol és un pal de paller de la vida dels ciutadans i ciutadanes. Cada cap de setmana, una gran munió d’aficionats s’apropen al seu estadi i viuen amb passió un esport que els uneix.

De fet, quan molts equips rivals visiten Ca La Guidó, és molt comú escoltar reconeixements envers la gran afició que mouen els locals. No només amb el primer equip -el qual milita a Segona Catalana- sinó també en qualsevol dels equips de futbol base. I és que és envejable el moviment de gent que assisteix setmana rere setmana al Camp Municipal Pedro Alía.

Ulls que gaudeixen del futbol, botes que el pateixen. I és que des de fa molts mesos que les mateixes persones que assisteixen al camp tenen una altra qüestió més enllà de si era gol o fora de joc. I és la gespa. L’actual, té 17 anys i està a punt de complir la majoria d’edat. Si bé l’edat òptima d’una gespa no hauria de passar dels 10 anys, a Blanes la gespa la supera amb escreix.


El president del Ca La Guidó, Dani Cantero, recorda que “l’actual gespa la tenim des del 2006, quan es va fer l’obra del Camp Municipal Pedro Alía: es va fer una mica més gran el camp i es va canviar la gespa. Ara, 17 anys després, està força malmesa. Si que és veritat que no té clapes perquè li hem anat posant algun pedaç com al punt de penal, però està força aixafada”. 

Actualment el Club compta amb 24 equips federats. Per tant, entre socis i jugadors són uns 550. Això implica que més d’un miler de persones passen pel camp cada setmana. Cantero recorda que “la demanda del canvi de gespa és globalitzada. La gent ens ho pregunta i ho demana reiteradament”. L’ús de la gespa en un camp com aquest, és pràcticament constant. El desgast és diari i, a tot això, se li suma que una gespa de 17 anys que pot arribar a provocar lesions als esportistes.

A més, el Pedro Alía no és només un espai de futbol. És un punt de reunió, de trobada i celebració. Cantero explica que “al cap de setmana tant al Municipal Pedro Alía de Ca La Guidó com al Camp Municipal d’esports de Can Borrell hi entra molta gent a jugar: unes 60 persones. Alguns ho fan de forma respectuosa però d’altres no tant. A l’estiu, quan no hi ha activitat futbolística federada, nanos de qualsevol edat hi entren, fins i tot no jugant a futbol. I ens trobem el camp ple de pipes o amb vidres trencats. També xiclets a la gespa".


Una situació que empitjora encara més l’estat del camp. És per això que des del Club i l’actual junta, fa mesos que treballen per fer possible aquesta necessitat: “Fa poc vam parlar amb l’Ajuntament, amb l’actual regidor”.

Per posar-nos en context, cal destacar que a Blanes hi va haver un canvi de la regidoria d’esports el mes d’agost de l’any 2022. Un canvi de carpetes que ha complicat encara més les converses fins llavors establertes amb el responsable. Ara, la sensació, és de començar de nou. I és que la trencadissa del Govern de Blanes (entre ERC i En Comú Poden) va fer fallar el penal al minut 90’ del “tema gespa”, que li anomenen a la ciutat blanenca. 

Pel que sabíem de l’anterior regidoria, la voluntat era fer el canvi de gespa durant l’últim mandat” però ara mateix “és difícil, per no dir impossible, que es faci abans del maig quan hi ha les eleccions”, explica Cantero. La junta del Club s’ha reunit en les últimes setmanes amb el nou regidor d’esports. Li han traslladat la necessitat del canvi però la conclusió és que, malauradament, la gespa haurà d’esperar “estem parlant de la propera legislatura”. 


Fer un canvi de gespa, a nivell institucional, comporta un llarg procés d’aprovació de pressupostos, convocatòria d’un concurs públic, presentació de projectes, elecció i, si tenen mala sort com al CF Tordera, haver d’esperar sentències judicials que tarden més de mig any per acabar donant la raó i seguir amb el procés. Així doncs, un termini que es pot allargar més d’un any. Però des del Club no perden l’esperança i insisteixen en la necessitat del canvi. Comptant, a més, que aquest mes de maig hi ha eleccions municipals.

És per això que Cantero envia un missatge, en nom del Club, als representats polítics: “Aquest any dubto que sigui possible aquest canvi (...) sabem que depèn del color del govern que entri al municipi tindrem més o menys esperances. Hi ha partits que ens tenen en més consideració als barris que d’altres. Jo espero que sigui possible: perquè és necessari i simplement és fer el canvi de gespa. Crec que els polítics n’estan assabentats i ho tenen en ment”.

Tot indica que la gespa de Ca La Guidó celebrarà els 18 anys d’edat. Ara bé, el Club celebra la promesa de la instal•lació de l’enllumenat LED al camp. Un principi de millora que solucionarà el problema d’haver d’entrenar amb la meitat les llums enceses i a les fosques.
TORNA
Et pot interessar
El Ca La Guidó demana canviar la gespa, que compleix ja els 17 anys
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB