El Ribatana CF més a prop de la primera victòria, 505 dies després

QUARTA CATALANA
Per Manel Expósito el 28/02/2023
El Ribatana CF més a prop de la primera victòria, 505 dies després
Fotògraf: Ribatana CF
El conjunt de la comarca del Ripollès no guanya un partit des del passat 16 d'octubre de l'any 2021, és a dir, fa pràcticament un any i mig
A Ribes de Freses comencen a creure que la primera victòria de la temporada del primer equip del Ribatana CF pot arribar a curt termini, abans que finalitzi el curs 2022 - 2023. El conjunt de la comarca del Ripollès comença a anar de menys a més i pot ser qüestió de setmanes que el triomf es pugui tornar a gaudir i celebrar.

Ara bé, quan va ser la darrera victòria del Ribetana i per què estem parlant de l'equip ribetà? Ho expliquem. El primer equip del Ribatana CF és el conjunt de tot el futbol català que més temps acumula sense guanyar un partit de lliga: 505 dies. Tot i que fa dues jornades va sumar tres punts per alineació indeguda del Santa Eugènia B (l'equip de Santa Eugènia de Berga va guanyar el matx 3 a 0), el club presidit per Oriol Robiró no guanya un enfrontament al camp des del passat 16 d'octubre de 2021 (3 a 2 davant el Torelló B):"Desconeixia quina era la data exacta de la darrera victòria de l'equip, però sabem que fa més d'un any que no guanyem, des de l'inici de la temporada passada", relata el president del Club. 


Aquesta situació que està vivint el club ribetà és un context extraordinari, però també té la seva explicació. "Durant molts anys, el Ribatana ha tingut bons equips, però durant els darrers anys no hem tingut primer equip. Ara estem en un procés de transició, amb un nou projecte i gent del poble. L'any 2010 hi va haver una refundació al Club i aquells jugadors que van marxar comencen a ser amateurs. La passada temporada i aquest any tenim jugadors que són del poble, però que mai han estat federats", explica Robiró. 

D'aquesta manera, el Ribatana ha pogut recuperar jugadors i equips que anteriorment reforçaven l'estructura esportiva de l'entitat. Un Juvenil federat i un Aleví, un Benjamí i Escola al Consell Comarcal integren un club que espera fer un pas endavant a partir de la propera temporada. 

"Els jugadors que formen el Juvenil d'aquesta temporada ja havia estat al Ribatana anys enrere i aquest bloc ha de ser el futur del primer equip a curt termini, juntament amb alguns dels futbolistes que ja hi són. Per aquesta raó, els resultats que hem tingut durant aquests dos anys han estat secundaris. No s'ha exigit a l'equip guanyar partits o sumar X punts", transmet el president del Ribatana.


Més enllà d'aquest hàndicap de construcció del nou projecte, la part laboral també és una altra limitació, ja que durant la temporada d'hivern, bona part de la plantilla viu de la temporada de neu i complica força poder compaginar vida laboral en les estacions d'esquí amb vida social/esportiva.

"Entre la passada temporada i aquesta hi ha hagut un creixement i millora de la competitivitat. El curs anterior vam guanyar un partit i vam empatar un altre. Aquest any ho hem perdut tot, però hem tingut més opcions de victòria fins al final. Els jugadors tenen molta confiança en ells mateixos, tot i que és evident que la frustració hi és. A tots ens agradaria sumar més punts", analitza el president del Ribatana. 

El proper partit del Ribatana serà contra el mateix rival que va guanyar el darrer partit de lliga, el Torrelló B, i encara tindrà 11 enfrontaments més abans finalitzi la temporada.
TORNA
Et pot interessar
El Ribatana CF més a prop de la primera victòria, 505 dies després
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB