Inici històric del filial amateur del CF Tordera

QUARTA CATALANA
Per Ot Manresa el 07/11/2022
Inici històric del filial amateur del CF Tordera
Fotògraf: Ot Manresa
Amb un canvi en el 75% de la plantilla - entrenadors inclosos -, ha fet un dels millors inicis de lliga dels registres del segon equip del club
Els canvis mai se sap com poden sortir. Canvis d’entrenador, nous jugadors i noves estructures d’equip. Aspiracions incertes, objectius semi-obligatoris i previsions que acompanyen sovint als “inicis de segle” dels projectes esportius. Moltes vegades, i més al futbol català amateur (i jove), gaudir i aprendre són les prioritats. Però quan les coses es fan bé, sovint tenen grans recompenses. 

És el què està passant al filial del Club Futbol Tordera. L’equip de l’Alt Maresme --enquadrat al Grup 28  de Quarta Catalana-ha tingut un canvi de pràcticament el 75% de la plantilla inclosos entrenadors, i està protagonitzant un dels millors inicis de lliga dels registres històrics del filial del club. De fet, també és un dels únics equips de Quarta Catalana que ha guanyat tots els partits disputats fins al moment.


L’equip torderenc, per molts, es donava per perdut a principi d’aquesta temporada. L’any passat va acabar un projecte que pràcticament va deixar sense jugadors a l’equip. També sense entrenadors. La tasca del Club era encomanar el projecte pràcticament des de l’inici: una refundació del filial. “D’on treus jugadors que vulguin ser a un filial?”, “Qui vol jugar a quarta catalana?”, sonava. Doncs on s’ha quedat el futbol de les sèries? Dels dibuixos animats? El futbol que es fa per gaudir, per competir amb amics però, sobretot, per aprendre?. Encara hi ha esperances. Aquest n’ha estat un exemple.

I ben bé que la història és de sèrie. Els jugadors, ara dirigits per Adrià Barceló i Gio Ferinu, són ara líders invictes de la categoria. 7 partits guanyats dels 7 partits disputats. Invictes guanyant absolutament tots els partits. Barceló i Ferinu es van presentar a la proposta amb ganes d’aprendre i de fer aprendre. De ser una oportunitat pels jugadors per pujar al primer equip en un futur (2ª catalana) i l’equip ha quedat complert. Torderencs i jugadors de la zona que són ara els que han posat el CF Tordera entre un dels únics equips en ser invictes a la jornada 7.


El filial del CF Tordera és un dels 12 equips de Quarta Catalana que és invicte. El CF Sant Salvador de Cercs (grup 1), UE Balconada (grup 2), CD Premià de Dalt (grup 5), FC Fatima (grup 7), CF Espluguenc B (grup 9), CFP Sant Pere Molanta (grup 10), CF Can Boada (Grup 14), CD Sant Genís-Penitentes B (Grup 15), Barcino B (grup 17) i Pinyana 2021 (grup 21) i CE Cambrils B (grup 23) són els equips que, de moment, no han perdut cap partit oficial disputat aquesta temporada a la competició de la FCF. 

Fer-ho és de mèrit. De nivell i de demostrar una regularitat impressionant. Però fer-ho dos cops, encara ho és més. El registre de 7/7 en partits guanyats del CF Tordera ha igualat els de l’any passat del filial. L’equip, llavors amb l'netrenador Aleix Valls a la banqueta i més d’una desena de jugadors diferents, va marcar també un inici històric amb 6 victòries en els primers 6 partits disputats. 

Nous entrenadors, nous jugadors, noves aspiracions, però un mateix escut. No es tracta de posar pressió sobre tots ells. Sinó que a vegades només es tracta d’acompanyar. Viure el futbol de sempre, el de tots. El futbol que dona oportunitats, aprenentatge i molts somriures. El futbol d’amics que, si té un bon projecte amb treball tècnic al darrera, compromís dels jugadors i una afició que només anima -no critica- potser llavors tornarem a gaudir d’un futbol que a vegades sembla que hem perdut.
TORNA
Et pot interessar
Inici històric del filial amateur del CF Tordera
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB