L’Atlètic Lleida i els vells coneguts del Lleida Esportiu

PRIMERA CATALANA
Per Marc Perelló el 23/03/2023
L’Atlètic Lleida i els vells coneguts del Lleida Esportiu
Fotògraf: Pol Puertas
El club lleidatà, fundat l'any 2019, és segon d'1cat2 amb un projecte ambiciós que ha seduït jugadors que fa poc temps vestien la samarreta de l’equip històric de la ciutat de Lleida: el Lleida Esportiu
De jugar al Camp d'Esports a Segona RFEF, a traslladar-se al Ramon Farrús i fer-ho a Primera Catalana. Aquest ha estat el canvi d'una representació dels jugadors que aquesta temporada defensen la samarreta del primer equip de l'Atlètic Lleida, sota les ordres de Josep Maria Turull.

Una de les cares noves de l'equip de Turull és Abdoulaye Fall, migcampista que farà 34 anys, i que les seves últimes temporades com a futbolista no van ser del tot fàcils. Arriba a l'Atlètic Lleida després de dues temporades al Lleida Esportiu, on els problemes institucionals ressonaven més que els resultats esportius.

"Lleida és una ciutat a la qual li estic molt agraït. Tenia molta fe, i sé que podria haver tingut una millor trajectòria al Lleida Esportiu. Vaig rebre moltes propostes, però em volia quedar a la ciutat, i em feia il•lusió poder ajudar a l'Atlètic Lleida. Un club molt humil, i alhora molt professional. No me'n penedeixo d'haver acceptat la seva proposta", explica Abdoulaye Fall.


El senegalès està molt satisfet i afirma que els seus primers dies com a nou jugador de l'Atlètic li va sorprendre l'ambició d'un club que ara mateix lluita per un possible ascens a la Tercera RFEF: "És un club que vol créixer, estar amunt. Comparteixen el meu ADN. Vull retirar-me aquí, i portar aquest equip al lloc on es mereix".

Fall és un jugador amb experiència a Segona RFEF, i que ve a aportar un salt de qualitat al seu equip i a la Primera Catalana: "Ajudo als companys a reforçar la seva mentalitat professional, encara juguin en una lliga regional. Tinc una mentalitat diferent, m'agraden reptes com aquest. Hem de lluitar aquest any, i donar el nostre màxim", assenyala Fall.

Precisament, no oblida el seu pas pel Lleida Esportiu, tant pel que suposar a nivell professional i personal. "La temporada passada al Lleida vaig estar sis mesos apartat de l'equip per problemes amb els antics propietaris, que no complien amb els pagaments. Va ser llavors, quan el mes de gener (del 2022) tenia aparaulat el meu fitxatge per l'Atlètic Lleida. Però van arribar uns nous propietaris als Lleida que em van prometre que em pagarien el que em devien, i em vaig quedar al club fins a final de temporada. Em va saber greu per l'entrenador (Josep Maria Turull), perquè li vaig donar la meva paraula, i aquest estiu passat finalment he arribat a l'Atlètic Lleida", relata Fall.


El seu gran valedor, el tècnic Josep Maria Turull està convençut que podrà treure el màxim rendiment del jugador: "Ve d'una etapa complicada, i ara ha pogut tornar a gaudir del futbol. Si un futbolista no pot gaudir, no juga al seu nivell. Crec que tant ell com l'Adrià ho estan fent, i el grup ho agraeix", sosté Turull.

Ara, a l'Atlètic Lleida, Fall coincideix, des de la seva arribada el mes de febrer, amb Adrià de Mesa, amb qui el curs passat va compartir vestidor al Camp d'Esports: "Em va dir que es volia quedar a viure a Lleida. Li vaig comentar que si venia, tindríem més possibilitats d'aconseguir els objectius, i crec que la seva experiència reforçarà molt bé la plantilla. Amb la seva incorporació hem notat un canvi fonamental, amb més competitivitat entre els davanters", afegeix Fall.

Per Adrià De Mesa ha estat important arribar a aquest nou club, on busca trobar la confiança que no va acabar de trobar de cara al gol a les files del Lleida Esportiu: "El meu somni de petit era jugar al Camp d'Esports, encara que és veritat que no m'ha anat, ni he tingut la sort que necessitava per rendir com volia. Sempre li desitjaré el millor al Lleida Esportiu", apunta De Mesa.

pO
Pol Puertas

I és que al futbolista lleidatà no li ha sabut greu anar a un equip d'una lliga menys competitiva: "Tenia altres ofertes, però ara venia d'uns mesos en què ho he passat malament a nivell psicològic, i veia que el que més necessitava era tornar gaudir i demostrar la meva millor versió. És veritat que et planteges si podràs continuar mostrant el nivell que fins ara volia mantenir, en una categoria inferior, però de vegades val més fer dues passes enrere, per fer-ne un de més important".

El tècnic Josep Maria Turull assegura estar satisfet amb les incorporacions d'Adrià de Mesa i Abdoulaye, ja que donen un plus a l'equip: "Aporten un saber estar, una experiència necessària en els moments complicats de l'equip. Són dos jugadors que s'han adaptat molt bé tant dins com fora del camp, ho demostren dia a dia, i el grup se'n beneficia d'aquesta feina que fan. Treballen com el primer, i no per venir d'on venen tenen cap privilegi, són dos jugadors més de la plantilla que ens poden ajudar a assolir objectius importants", considera Turull.

Un altre dels integrants importants d'aquesta plantilla, i que també va viure una etapa de la seva carrera futbolística amb els de la Terra Ferma, és Joel Huertas, que precisament va viure un dels moments més importants de la història recent del Lleida Esportiu, la final del play-off d'ascens a Segona, disputada l'any 2016 a doble partit, contra l'equip que va acabar pujant a la categoria de plata, el Sevilla Atlético: "Érem un equipàs, al vestidor sabíem que era l'any per pujar. També és veritat que els problemes que van venir després amb els salaris i tot el que ha passat posteriorment, és una pena. Els jugadors ho donàvem tot, érem una família, i volíem anar endavant. I, mira si ho vam fer que vam arribar fins a l'últim partit per pujar a Segona Divisió", explica Huertas.

El de Juneda assegura que, quan va rebre la trucada d'en 'Turu' per fitxar per l'Atlètic Lleida l'agost del 2021, no va tenir la impressió que traïa els colors del Lleida Esportiu: "Al Lleida Esportiu era un jugador jove, que jugava poc. També és veritat que li agraeixo molt a l'Imanol Idiákez, que va fer possible que aquell grup fos part dels èxits d'aquell equip. Quan t'arriba la proposta de l'altre equip de la ciutat, un equip amb un entrenador que treballa molt bé, vaig venir aquí sense pensar-m'ho. El Turu em volia quan jugava a l'Igualada, i em va dir que em considerava un jugador important pel seu projecte", narra Huertas.
"Aquestes alçades de la temporada estem revertint la dinàmica de l'any passat. Depenem de nosaltres mateixos. L'objectiu del club és anar pujant de categories, no només a Tercera RFEF, sinó que el més amunt possible".


L'Atlètic Lleida és un equip amb potencial i amb ganes d'assolir nous reptes a llarg termini: "També som un equip molt jove, que creix i fa passos molt grans, potser més que altres clubs. La idea és evolucionar i arribar a categories importants. Però tot això és un procés, i s'ha d'anar creixent i seguir aquest procés", matisa Turull.

"El Lleida Esportiu ha de fer el seu camí, igual que nosaltres. L'Atlètic Lleida és un club ambiciós, no tan sols a nivell esportiu, sinó que també a nivell de club, està tenint un gran creixement. Si els dos clubs podem tenir els nostres equips en competicions importants serà una bona notícia pel futbol lleidatà. Qui se'n beneficia és el futbol lleidatà", conclou l'entrenador de l'Atlètic Lleida, Josep Maria Turull.
TORNA
Et pot interessar
L’Atlètic Lleida i els vells coneguts del Lleida Esportiu
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB