L’Esparreguera, un club en creixement i amb un projecte de futur

TERCERA CATALANA
Per Antoni Altisent el 12/04/2022
L’Esparreguera, un club en creixement i amb un projecte de futur
Fotògraf: CE Esparreguera
L’entitat del Baix Llobregat gairebé ha triplicat el nombre d’equips de la base en set temporades i actualment té 16 conjunts masculins i femenins
El Centre d’Esports Esparreguera, club centenari fundat l’any 1916, és un referent del futbol català i, més concretament, de la demarcació del Baix Llobregat. No obstant això, fa poc va patir una petita davallada, de la qual ja s’ha recuperat. 

Quan vaig arribar al club només hi havia 6 equips, degut a uns anys de mala gestió”, explica Daniel Baroni, director esportiu i de metodologia de l'Esparreguera. “Porto 7 anys a l'entitat, en els quals hem aconseguit diverses fites, però la més gran és la credibilitat i tornar a ser un club. Aquesta temporada som 16 equips”, afegeix. 

D’aquesta manera, l’entitat blanc-i-vermella, gràcies a la implantació d’una nova filosofia i mentalitat, ha assolit un creixement en els últims anys tant en nombre de jugadors com d’equips. “Hem crescut i esperem millorar tota l’estructura per continuar creixent. Pensem que estem en el camí correcte i seguirem treballant pel bé de l’esport de l’Esparreguera”, declara el coordinador. 


Dels 16 equips que conformen l’Esparreguera, Baroni emfatitza el paper que estan fent aquesta campanya el Benjamí B-C, l’Aleví C i l’Infantil B, en tant que són equips formats aquest mateix any amb nens que mai han jugat a futbol i cada partit els sorprenen amb les seves evolucions. 

CE Esparreguera
CE Esparreguera

A més, molts dels conjunts de futbol base són entrenats per jugadors del primer equip, de manera que els donen l’oportunitat a aquells futbolistes del club que volen ser entrenadors, creant així un teixit sòlid entre la base i els equips sèniors. En són alguns exemples Ferran Alarcon, que porta el Benjamí B, Roger Bonfil amb el Prebenjamí A, Xavier Delgado (coordinador adjunt) amb l’Infantil A i l’Aleví A i Adan Fernández amb el Juvenil. 

Aposta pel futbol femení 


Des de fa tres temporades, l'Esparreguera compta amb un equip de futbol femení, que en l’actualitat competeix al grup 2 de la lliga Femení Amateur F-7. L’equip està format per noies de diferents edats, sent la majoria cadets i juvenils. També han format jugadores que han acabat marxant a altres clubs com el CF Igualada o l’FC Santboià. 

L’objectiu del club és que les noies tinguin un equip en el seu poble per practicar el seu esport preferit. Els resultats són secundaris, prioritzem l’aprenentatge per davant de la competició”, confessa Baroni. De cara al futur, esperen tenir una estructura de futbol femení, en la qual ja estan treballant. 

Un club que confia en el talent propi 


Una de les peculiaritats de l’entitat presidida per Sonia Borrega és l’aposta futbolística pels joves de la ciutat. Les estadístiques així ho demostren: un 75% dels jugadors de l’Esparreguera són del municipi, mentre que el 25% restant provenen de pobles veïns, entre ells un jugador que ve del Montcada. 

Aquesta confiança en el talent de la casa també es veu reflectida en el primer equip, en el qual un 60% dels jugadors són formats en la base del club. Així doncs, els juvenils compten amb múltiples oportunitats d’entrar en dinàmica de primer equip. “Els que creiem que poden aportar nivell i continuar creixent els portem al sènior A. També hem creat aquest any el sènior B perquè els juvenils puguin tenir sortida per al sènior”, expressa el director esportiu. 


Singularitats de l’Esparreguera 


En relació amb els entrenadors/monitors, el coordinador confirma que des del club aposten per “entrenadors amb capacitat de gestió de grup i que tinguin lideratge”. A més, compten amb un entrenador específic de porters i tenen un acord de col·laboració amb una empresa que realitza tecnificació específica per a jugadors i formació als entrenadors. 

Actualment, també tenen un massatgista especialitzat en lesions esportives, que cada setmana dona serveis a tots els jugadors del club amb molèsties o lesions, així com els fa un seguiment a aquells que han patit una lesió important per tal que puguin tornar a competir. 

Objectius a curt i llarg termini 


“Formar per a competir i competir per a formar”. Així defineix Daniel Baroni l’objectiu principal que es marquen a curt període. A banda d’aquest, també volen “crear jugadors amb un nivell tècnic i tàctic acceptable i amb valors que els puguin ajudar en el seu camí futbolístic”. 

En un interval més extens, els coordinadors pretenen convertir l'Esparreguera en un club on els nens tinguin il·lusió per defensar els seus colors, al mateix temps que entenen que “el rival és simplement un adversari que mereix tot el respecte”. “Saber guanyar, saber empatar i acceptar la derrota com un mitjà d’aprenentatge” és una altra de les fites a les quals aspiren arribar.


Més enllà dels objectius del futbol base, un dels principals objectius de l’entitat del Baix Llobregat és fer un pas endavant amb el primer equip i el filial i lluitar per tenir un conjunt a Primera Catalana. “De cara a la pròxima temporada, volem formar un equip competitiu per lluitar per categories més altes”, al·lega Baroni, que també confessa que en els últims anys s’han centrat en la base, però a partir d’ara posaran més atenció als “grans”. 

Actualment, el sènior A competeix al grup 8 de Tercera Catalana, on està lluitant per la permanència. El filial, per la seva banda, està a Quarta Catalana. 

Molta sort en el que resta de temporada, Esparreguera!
TORNA
Et pot interessar
L’Esparreguera, un club en creixement i amb un projecte de futur
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB