La 'Vecchia Signora' aspira a l'ascens a Segona Catalana

TERCERA CATALANA
Per Manel Expósito el 12/04/2022
La
Fotògraf: Juve Lloret
La Juve Lloret és una acadèmia oficial del club italià i busca el seu segon ascens en tres anys
Juga la Juventus (la de Torí, no la de Mataró) a Catalunya? Bé, més o menys. Expliquem aquesta història fil per randa. 

Fa quatre temporades, un grup de seguidors italians fidels i afins a l'històric club italià va aterrar a Lloret de Mar a través de l'Academy de la Juventus Football Club. La 'Vecchia Signora' té acadèmies arreu del món i l'any 2017 va decidir fundar la seva a la comarca de La Selva. 

"Fa quatre anys vam fundar el club. La passió que tenim pel futbol va ser l'origen de la nostra fundació a Lloret. Nosaltres som una acadèmia oficial de la Juventus i tota la Junta Directiva està integrada per italians. L'objectiu és créixer i millorar el projecte temporada rere temporada", contextualitza Giusepe Viola, president de la Juve Lloret. 

Tot i apostar per aquesta fundació, iniciar un projecte i arrelar a un municipi mai és fàcil. "El primer any no va ser gens fàcil perquè començàvem de zero. Aquesta temporada tenim quatre conjunts: infantil, cadet, juvenil i primer equip a Tercera Catalana. L'any passat vam arribar a tenir també un prebenjamí i un aleví", afegeix Viola.


L'ànima mater d'aquest projecte és el primer equip. La temporada 2018 - 2019 - un any després de la seva fundació -, el club va inscriure el primer equip a Quarta Catalana i quatre anys més tard ja encapçala la seva lliga a Tercera, amb l'objectiu de la Primera Catalana a curt termini. "La temporada passada vam tenir a tocar l'ascens a Segona Catalana i aquest any hem tornat a formar un equip per pujar de categoria. De moment estem primers i volem intentar tenir la màxima categoria possible",
transmet ambiciós el president italià. 

Amb 56 punts, la Juve Lloret lidera el grup 18 de Tercera Catalana. El Breda (50 i un partit menys), el Calonge (49 i dos partits menys) i el Cristinenc (46 i dos partits menys) son els rivals directes del conjunt de Lloret de Mar. "L'objectiu és l'ascens i, si ho aconseguim, l'any vinent també ens volem fixar l'ascens a Primera Catalana".


Des de la banqueta, Alessandro Sheshi lidera el projecte de l'equip aquesta temporada amb una dilatada trajectòria al futbol italià. Tot i que el club és propietat de la Juventus (Academy), econòmicament té la seva pròpia gestió. "Nosaltres depenem de la Juventus, però la gestió del club és nostre. Cada nen té la seva quota, però tota la roba és oficial de la Juventus. Tot i que la Junta sigui italiana, si cap persona ens vol ajudar i unir-se al club serà benvinguda", transmet el portaveu de la Juve Lloret.

Reivindiquen millors condicions i espais


Tot i que la situació esportiva del primer equip és prou bona i volen reforçar el seu vincle amb el municipi, el club també reivindica unes millors condicions d'entrenaments i espais. 

"El camp és un problema per a nosaltres. Entrenem a El Molí i només tenim mig camp. És un problema i ens sentim perjudicats perquè molts equips del CF Lloret entrenen al nostre camp, quan ells ja tenen una instal·lació. Un equip amb aspiracions de Segona Catalana com nosaltres no té ni un dia d'entrenament a la setmana amb el camp sencer i això ens perjudica. Hem de llogar camps fora de Lloret per jugar un amistós. És el pa de cada dia...no som un club català, i moltes vegades ens perjudiquen. No és fàcil conviure amb aquest ambient", denuncien des de l'entitat. 


Des de la Juve Lloret no es plantegen buscar una nova ubicació, però tampoc tanquen cap porta. "Nosaltres volem seguir a Lloret, però si trobem una ubicació molt millor, ens plantejaríem moure'ns. Volem seguir a Lloret perquè som de Lloret".

Amb acadèmies a Miami, Boston o Austràlia, entre d'altres, la Juventus té dues entitats més a Espanya, amb seu a Madrid i a  Guadalajara: "Cada dos mesos ens visiten entrenadors de la 'Juve' i nosaltres també fem visites a Torí amb els jugadors". L'objectiu del Catalunya és pujar les màximes categories possibles a nivell amateur i tenir equips a tots els nivells, des de Prebenjamí fins a Juvenil.
TORNA
Et pot interessar
La 'Vecchia Signora' aspira a l'ascens a Segona Catalana
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB