L'ascensió del Juvenil A del Tona, al mateix ritme del creixement del club tonenc

GENERAL
Per Marc Mata el 09/12/2022
L
Fotògraf: Àlex Rodríguez / UE Tona
La Fundació UE Tona ha viscut un any 2022 inoblidable i els cadells tonencs formen part d'aquesta gesta osonenca
El Juvenil A de la UE Tona, entrenat per Albert Roca, ha aterrat dempeus a Primera Divisió Juvenil, després d'assolir l'ascens de categoria el curs anterior. El conjunt tonenc es troba en la part alta de la classificació: vuitè amb 13 punts, quatre victòries, un empat i quatre derrotes. 

En les darreres setmanes, l’equip tonenc acumula una molt bona ratxa positiva de partits que els hi permeten agafar distància amb la zona perillosa de la classificació i apropar-se a la part alta de la taula, amb només cinc punts de diferència amb la tercera posició

Per a Albert Roca, entrenador del Juvenil A, els valors que intenta transmetre al seu equip és, sobretot, "gaudir d’aquest esport, que els jugadors de l’altre equip no són un rival si no que són joves com ells que comparteixen el mateix hobby que ells i que la diferència és que porten una samarreta diferent". El "compromís amb tothom (amb la gent, amb els companys, amb l’esport,...) és l'altre valor que els hi transmet als seus jugadors. 


La filosofía amb la qual Roca s’inspira per entrenar a l’equip és donar al màxim que es pugui mentre que s’està al camp i intentar ser el màxim competitius amb les pròpies armes. Sempre adaptant-se molt a la fornada que puja aquella temporada i treure-li el màxim rendiment.

Sessió de l'equip en el gimnàsAquest any 2022 serà recordat al llibre d'història de la UE Tona pel doble ascens que es va viure la temporada anterior: primer equip i Juvenil A. Un canvi de categoria per als cadells tonencs necessari i merescut. 

Veig a l’equip amb molta il·lusió. Tenim un equip molt jove. Hem fet un equip tot generacional i ens hem quedat amb un equip pràcticament nou. Aquest any hem pogut aplegar molta gent del sud i, fins i tot, gent de Tona que estaven en altres equips d’altres poblacions. Un equip molt competitiu”, radiografia Roca.


Com a qualsevol club i equip, l'adaptació a la nova categoria té el seu procés i el Juvenil A del Tona l'ha hagut de viure (i patir). Per a Albert està sent una temporada que “va començar amb algun dubte perquè arribàvem amb una plantilla una mica justa, hem pogut fer alguna nova incorporació i això ha acabat fent que l’equip fós més competitiu".

L’equip encara un final de la primera volta i un inici de la segona volta amb molta il·lusió degut als bons resultats de les darreres setmanes. L’objectiu de l’equip aquesta temporada és que “si a la segona volta l’equip va a més, l’objectiu és arribar a la cinquena o sisena posició de la taula”. 

Aquest cap de setmana, l'equip es veurà les cares amb la Unió Esportiva Canovelles, un equip de la part baixa de la taula.
TORNA
Et pot interessar
L'ascensió del Juvenil A del Tona, al mateix ritme del creixement del club tonenc
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB