Llefià i Mataró, a oxigenar-se a Badalona

PRIMERA CATALANA
Per Manel Expósito el 25/11/2021
Llefià i Mataró, a oxigenar-se a Badalona
Fotògraf: Disseny GolCat
El conjunt de Jordi Souto buscarà recuperar el camí de la victòria i els de Raúl Monroy allunyar-se de la zona perillosa
Unificació Llefià i CE Mataró són dos clubs històrics que en les darreres 10 temporades pràcticament sempre han compartit mateixa competició, ja sigui a Primera (grup 1) o a Segona Catalana (grup 2). Dos conjunts que sempre han exhibit un futbol atractiu i amb força espectacle.  

Ara com ara, la situació és força diferent a cada bàndol. La Llefià ha començat la temporada amb molt bon peu i es posiciona a la zona tranquil·la de la taula. Amb l'escalf de la seva afició, buscarà trencar una dinàmica de quatre jornades sense conèixer la victòria. Per la seva part, el Mataró va sumar diumenge el primer triomf del curs davant el Palamós però encara es troba immers en posicions de descens.

L'equip de Badalona està format per un grup que ja té els automatismes adquirits i es troba en plena fase de creixement. Molt bon bloc que es coneix del curs anterior i buscarà fer un pas endavant aquest any. 


"Estem molt contents. Som un grup jove i valent que competim tots els partits i aquesta ha de ser l'exigència. A partir d'aquesta premissa, hi haurà partits que els tindrem a favor i d'altres no tant. Intentem sumar punts que ens donin oxigen per quan tinguem moments més complicats", analitza el tècnic local Jordi Souto. 

Bona part de la plantilla vermella té aquesta identitat de club i es tracta d'un cos tècnic que aposta pel planter i en què pràcticament la meitat de la plantilla ha tingut passat formatiu a Llefià. Aquest tret diferencial és un dels secrets "de la progressió del grup". "El creixement del primer equip és visible i ofensivament aquest any estem generant més ocasions i hem marcat a tots els partits. Hem jugat bon futbol en moltes fases dels partits disposats", afegeix Souto.

Un dels entrenadors amb una de les trajectòries més consolidades al futbol barceloní exposa que "el grup 1 de Primera Catalana és molt igualat i tampoc et pot sorprendre que un conjunt pugui tenir una ratxa positiva o negativa, independentment del joc". 

"Mataró ha competit tots els partits a excepció de la situació que va viure contra el Lloret. Ha tingut els punts i les victòries a tocar fins al final. És un equip molt competitiu. A vegades és difícil sumar i entrellaçar victòries. Serà un curs complicat per a tots", valora l'entrenador de la Llefià. 


El seu homòleg Raúl Monroy arribarà més tranquil a Llefià després de sumar la primera victòria en vuit jornades de lliga disputades. 

"Diumenge ens vam poder treure un pes de sobre amb la primera victòria. No tant per no estar tranquils sinó més aviat per aquesta inquietud de saber quan arribaria el primer triomf. Esperem que aquesta victòria ens ajudi després de treure'ns aquesta llosa. A excepció d'una jornada, hem competit a tots els partits i no estava sent just el futbol que havíem de tenir", manifesta Monroy. 

El Mataró és un històric però aquest estiu va tenir una renovada aposta, sense la possibilitat de poder fer grans fitxatges. "Hi ha molta qualitat al vestidor, amb una plantilla molt jove i més de la meitat del grup és nou. Això ens ha perjudicat perquè no hem sabut tancar partits...la Primera Catalana és molt complicada. Aquesta inexperiència ens ha condemnat a estar a on estem".


L'entrenador mataroní també lloa la bona feina del seu rival d'aquest cap de setmana. "La Llefià és un equip molt compacte, que es coneixen i amb un entrenador que sap com explotar els seus homes. A Badalona hi ha molt talent i és una ciutat gran i pot disposar de millor mercat", exposa. 

Per aquest enfrontament, la Llefi seguirà tenint la infermeria força atapeïda. Demba Traoré, Álex Saumell, Sergi Lobo, Marcelo Saliou i Carlos Nadal són els jugadors lesionats al bàndol badaloní,i Joel Marín i Jordi Mola les dues baixes per part del Mataró.

L'enfrontament el podreu seguir a partir de les 11:15h a través del Twitter de GolCat amb la prèvia i el suport d'Assessorament del Futbol Català. Sigueu benvinguts a ElPartitGolCat de la jornada. Som-hi!
TORNA
Et pot interessar
Llefià i Mataró, a oxigenar-se a Badalona
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB